EKP-Pekkarinen Ky, Energia- ja Kiinteistöpalvelut

Yrittäjä Hannu Pekkarinen
gsm 0400 756 910
hannu.pekkarinen@
ekp-
pekkarinen.fi

Myymälä
Merilinnunkatu 27
49400 HAMINA

Myymälä avoinna sovittaessa (myös illat ja viikonloput)

 

 

Taustaa yrityksen perustamiselle

Energia- ja Kiinteistöpalvelut Pekkarinen on 1.3.2006 perustettu yritys, jonka taustalta löytyy monille tuttu energia-alan ammattilainen Hannu Pekkarinen.

Energia-alalle Hannu siirtyi vuonna 1988 aloitettuaan työt Haminan Energian palveluksessa maakaasu-asentajana ja vuodesta 1998 lähtien työnkuvana on ollut maakaasu- ja sähköliittymien myynti, tekninen asiakaspalvelu, sekä energian myynti. Hannun vastuualueeseen on lisäksi kuulunut Haminan Energia Oy:n aurinko- ja tuulienergialaitteiden liiketoiminnat.

Hannulla on pohjakoulutuksena neljän vuoden opiskelut metalli-alalla ja noin seitsemän vuoden työkokemus kone-asennustöistä telakoilla ja laivoissa.

Vakinaisen työn lisäksi Hannu on toiminut sivutoimisena yrittäjänä 1991 – 2001 (Vaipek Ay) harjoittaen aurinko- ja tuulienergialaitteiden myyntiä ja asennustoimintaa, sekä kiinnitystarvikekauppaa yksityisille ja yrityksille.

Pitkään kytenyt ajatus perustaa oma yritys sai lisää pontta, kun Haminan Energia Oy aloitti yhteistyökumppanin etsimisen kaasulaitteiden sekä maakaasu- ja sähköliittymien myynnin ulkoistamiseen. Tavoitteena Haminan Energialla oli parantaa kaasulaitetarjontaa ja kaasu-alan palvelutasoa talousalueellamme sekä jalkauttaa maakaasu- ja sähköliittymien myynnin asiakaskunnan pariin. Lisävahvistusta toi myös Haminan Energian päätös myydä aurinko- ja tuulienergialaitteiden liiketoiminnot perustettavalle yritykselle. Yhteistyökumppanina jatkaa alan pohjoismainen johtava yritys, Sunwind Oy.

Lopullinen päätös yrityksen perustamiselle  varmistui kun neuvottelut Gasum-yhtiöihin  kuuluvan Gasum Energiapalvelut Oy:n (entiseltä nimeltään Helsinkikaasu Oy) kanssa saatiin päätökseen vuonna 2006 maakaasu- ja nestekaasulaitteiden myynti- asennus ja huoltopalvelujen järjestämisestä talousalueellemme.

Paikallisina yhteistyökumppaneina laitteiden asennus ja huoltopalveluissa toimivat mm. VSV-Sähkö/Vesa Vuorinen (S1-sähköurakointioikeudet), sekä kaasu- ja poltinasennuksissa  Lämpöhuolto Jaakko Ahola (A-urakointioikeudet).

1.1.2008 yritysmuodoksi vaihdettiin Kommandiittiyhtiö ja samoihin aikoihin alettiin valmistautua keväällä 2008 tuleviin tuotevalikoiman laajennuksiin neuvottelemalla ja hankkimalla lisäosaamista uutuustuotteista, eli IVT-lämpöpumpuista ja Goodwell jätevesien käsittelylaitteistoista. Lämpöpumpputoimituksissa teemme tiivistä yhteistyötä laiteasennuksiin erikoistuneen Aseatek Oy:n ja lämpökaivojen tekemiseen erikoistuneen Rototec Oy:n kanssa, jolloin pystymme tarjoamaan laitteet asiakkaillemme avaimet käteen periaatteella luotettavasti, joustavasti ja erittäin kilpailukykyisesti. Maksuaikaa hankinnoille on mahdollista saada IVT-Rahoituksella jopa 7-vuotta.

EKP-Pekkarisen tavoitteena on verkottua edelleen myös muiden alan yritysten kanssa ja täten tarjoamaan kaikki asiakkaan tarpeiden mukaiset kokonaispalvelut  suunnittelusta rakentamiseen ja käyttöönottoon asti, sekä myöhemmin tehtävät huoltopalvelut.