EKP-Pekkarinen Ky, Energia- ja Kiinteistöpalvelut

Yrittäjä Hannu Pekkarinen
gsm 0400 756 910
hannu.pekkarinen@
ekp-
pekkarinen.fi

Myymälä
Merilinnunkatu 27
49400 HAMINA

Myymälä avoinna sovittaessa (myös illat ja viikonloput)

 

 

AJANKOHTAISTA

Tiedätkö asuntosi radonpitoisuuden ? Vuokraa nyt meiltä helppokäyttöinen radonmittari

Radon on hajuton, mauton ja väritön radioaktiivinen jalokaasu, joka korkeina pitoisuuksina voi aiheuttaa keuhkosyöpää. Radon pääsee asuntoon maaperästä ja sitä tulee sisäilmaan jonkin verran myös rakennusmateriaaleista kuten tiilestä ja betonista.

Puutteellinen ilmanvaihto ja etenkin vajavainen korvausilman tulo asuintiloihin saattaa aiheuttaa alipainetta rakennusten sisäpuolella (etenkin jos asunnossa lämmitetään puilla tai käytetään liesituuletinta tai poistoilmalle huippuimuria). Mikäli asuintiloihin ei tule raitista korvausilmaa hallitusti ja riittävästi, "imeytyy" korvausilma rakennuksen rakenteiden kautta sisäilmaan, jolloin myös ilmaa kevyempi radon pääsee helposti kertymään rakennuksen sisäpuolelle. Ongelmia esiintyy usein mm. vanhemmissa asuintaloissa, joissa on maanvarainen perustus ja painovoimainen ilmanvaihto eikä raittiin korvausilman tulosta ole huolehdittu kunnolla.

Kymenlaakso on aluetta, jossa esiintyy paikoitellen runsaasti radonia. Radonpitoisuuden mittaus tulisi suorittaa talviaikaan, maan ollessa jäässä koska radonpitoisuus on silloin korkeimmillaan

Asunnon huoneilman radonpitoisuus (vuosikeskiarvo) ei saisi ylittää vanhoissa taloissa 400 becquereliä kuutiometrissä (Bq/m3). Uusi asunto tulee suunnitella ja rakentaa siten, että radonpitoisuus (vuosikeskiarvo) ei ylittäisi arvoa 200 Bq/m3.

Olemme hankkineet muutaman Ramon 2.2 merkkisen radonin mittausmonitorin (mittauslaitteen) ja vuokraamme myymälästämme radonmittaria nyt edulliseen 30 €/3 vrk vuokrausjakson hintaan. Mittausjakson pituus on 48 tuntia, jonka jälkeen mittari alkaa näyttää mittauspisteen radonpitoisuuden  (Bq/m3) selkeällä numeronäytöllä. Mittari on erittäin helppokäyttöinen. Ramon 2.2 on läpäissyt useita kansainvälisiä radonmittalaitteille asetettuja testejä, mutta mittaustulos on lyhyellä 2 vrk mittausjaksolla luonnollisesti vain suuntaa antava ja saattaa poiketa hieman "virallisen" säteilyturvakeskuksen pitkän ajan mittaukseen tarkoitetun"mittauspurkin" antamista lukemista.

Mikäli asunnon radonpitoisuus on liian korkea, voi ongelmaa yrittää korjata muutamalla melko yksinkertaisella korjaustoimenpiteellä. Radonkaivon asentaminen on melko tehokas toimenpide haitallisen radonpitoisuuden vähentämiseen. Edullisimmillaan tilannetta voi korjata huolehtimalla ilmanvaihdon tehostamisesta ja etenkin riittävän korvausilman saannin turvaamisella. Yhtenä korjaustoimenpiteenä voi myös tiivistää lattian ja seinien saumat "kaasutiiviiksi" jolloin radon ei paase nousemaan alapohjasta sisätiloihin lattian ja seinien saumoista. Radonkorjauksista kannattaa kysyä oman asuinkunnan rakennusvalvonnasta ja hyvä tietolähde on myös internet (mm. säteilyturvakeskuksen kotisivut).

Onko asunnossasi tarvetta huonekohtaisen ilmanvaihdon parantamiselle ? tai pitäisikö asuntosi korvausilman saantia parantaa ?

Olemme ottaneet vuoden 2013 alusta myyntiin laadukkaat Mitsubishin Lossnay huonekohtaiset ilmanvaihtolaitteet, jotka on melko helppo jälkiasentaa myös vanhoihin asuinrakennuksiin (seinäläpiviennillä). Lisäksi meillä on valikoimissa kotimaiset erittäin laadukkaat Mobair-tuloilmapuhaltimet. Lossnayn lisäksi pidämme myymälämme valikoimissa Mobair 2030 tuloilmapuhaltimia ja Mobair ilmansiirtopuhaltimia. Muut Mobairin mallit on tilaustuotteita, joiden saatavuus on muutama arkipäivä tilauksesta

Säästä yli 40% lämmityskuluissa - vaihda maakaasuun! 18.10.2012
UUTTA 2013 ! VUOKRAAMME RADONMITTARIA, Myymme Mobair tuloilmalaitteita ja Mitsubishi Lossnay huonekohtaisia ilmanvaihtolaitteita 09.04.2010
Valopetrolilämmittimet tarjouksessa 18.10.2009
Valikoimissamme nyt myös nestekaasun- ja kaasupullojen myynti 13.09.2009
Häkävaroitin on halpa henkivakuutus 08.05.2006
Loistava valaistus Led-lampuilla 14.03.2006
Yritysmuoto muutettu 1.1.2008 Ky:ksi 01.03.2006
Tutustu tuotetarjouksiimme!
 Toivotut uutuustuotteet (Ilopilkku 1/08)